After v3,33 update controller bugged.

kokolima

kokolima
Hello MASSO,

we have big problem with MASSO 3 axis controller. We used v3.31beta version. Our cnc machine works perfect before 3.33 version. We do not change any parameters, only update according to the instructions and got two problems.

First: after update do not work G38.2 Z-20 f200. Then we send this command in MDI our cnc do nothing. Probe type https://www.masso.com.au/docs/masso-cnc-controller-documentation/touch-probes-plates/touch-plate/

Second: Then we make zero, manually to jog near material, and start milling, our cnc starts to ride anywhere..

We try to back to older version to v3.31 beta but left same problems.

Maybe there's a chance make ,,Full factory reset,, for controller? and and record everything again Clean

Thanks, we really need help.
 

masso-support

MASSO Support
Staff member
thanks for the file and we will email you some test software, whats your controllers serial number?
 

masso-support

MASSO Support
Staff member
when you touch the plate do you see the Probe on the bottom left on the screen change to green colour?
 

kokolima

kokolima
Yes, the word ,,Probe,, change to green colour. But this command G38.2 Z-20 F200 not working when I write in MDI Z axis not move.
 

masso-support

MASSO Support
Staff member
Please see the uploaded image, in your settings you have set the feedrate to 0.00, this will cause problems, either disable this or have a non zero value/
 

Attachments

  • Print-Screen-018.jpg
    Print-Screen-018.jpg
    171.3 KB · Views: 15
Top