Homing and setting to Zero x and y on material area

pluggs

pluggs
Hi I have been setting up my CNC router to use the masso and have managed to get the motion going, my machine is an older Australian Multicam unit and I have a few questions regarding the homing function.

My machine is homing ok and in the masso setting there is a pull-off value I have mine set to 5mm, my issues it that with the original control hardware it would home and then move the tool tip to the corner of my waste board (blue cross). With the masso unit it only pulls back 5mm as I set on each axis and stops on the red cross area.

I have a image the machine tool tip is zero at the red cross, but I need it to move to the blue cross so that when I start my programs they start at that corner on my waste board. I presume from reading I will have to make some g-code?
 

Attachments

  • 123.PNG
    123.PNG
    821.1 KB · Views: 12

breezy

Arie
Staff member
Quote from pluggs on April 21, 2019, 3:00 am

I have a image the machine tool tip is zero at the red cross, but I need it to move to the blue cross so that when I start my programs they start at that corner on my waste board. I presume from reading I will have to make some g-code?

Just jog to the position of the blue cross, then go into screen F4, open up WCS 54 and click on the auto load button for each axis, job done. Now when you issue X0Y0 in MDI the machine will move to that location each time.

Also read read this page on the documentation site.

Regards,

Arie.
 
Top