Tool and work offset confusion

peter35

Peter35
I have used a touch probe and set my tools off my machine table, zeroed all tools.

Have set up my job, using G54 (Fixed vice position) for x and y position,and selected one of the tools ,(T7 centre drill), using the touch probe set zero to job.

Run program and first operation all good, ran second tool (T9) and this tried to go through table.

I was under the impression that once a tool is set it would carry over to other jobs, What am l missing? It must be something basic l have missed.

I have reset job and calibrated tools to job and am still having issues with second operation.

I have attached copy of nc files l use for touch probe, calibration and current job.

Any help would be appreciated.
 

Attachments

  • Touch-Probe.nc
    34 bytes · Views: 17
  • Calibrate-tool.NC
    36 bytes · Views: 20
  • Sol-release-brkt-4mm-a.NC
    864 bytes · Views: 27

peter35

Peter35
5A-2192 4 axis mill
 

Attachments

  • 20180703_154021.jpg
    20180703_154021.jpg
    869.4 KB · Views: 15
  • 20180703_154429.jpg
    20180703_154429.jpg
    662.8 KB · Views: 15

masso-support

MASSO Support
Staff member
nice installation.

Can you please also email the masso setting file. And can we discuss this over the phone sometime?
 

peter35

Peter35
Have attached settings.

How do l set G54 Z axis to zero? l believe this is where l am making the mistake.

l set Z 0 with tool three but am not sure if l have this right.
 

Attachments

  • MASSO_Settings.htg
    604 bytes · Views: 22

masso-support

MASSO Support
Staff member
@peter35, so as discussed over the phone today please add G0 or G1 after the probing cycle to fish the probing cycle command and then Z movements will be just fine.
 
Top